Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Πιλλιέ της Φωτιάς

Climb Pillie of Fire - Sector Leonidio

Πεδίο: Λεωνίδιο – Διαδρομή Πιλλιέ της Φωτιάς

Πιλλιέ της Φωτιάς 6b+ 245m

Σχ. m Δυσκ. Περιγραφή
1. 40m 6a χωρίς βύσματα. Μια εύκολη σχισμή οδηγεί σε τοίχο.
2. 20m 6a 1 καρφί. Ωραίο, καθαρό δίεδρο.
3. 40m 6a+ 6 βύσματα. Μια από τις πιο όμορφες σχοινιές. Η λεπτή σχισμή οδηγεί σε φαρδύτερο σχισμοδίεδρο.
4. 35m 6b+ 4 βύσματα και 2 καρφιά. Τοίχος με καλά πιασίματα και λεπτή σχισμή. Απαιτητικό τελείωμα από τα αριστερά του σφηνωμένου μπλοκ.
5. 35m 6a+ 3 βύσματα και 1 καρφί. Τοίχος και ράμπα. Ακόμα λίγο χορταριασμένη παρά το πρόσφατο καθάρισμα.
6. 15m 5a 2 βύσματα. Εύκολο δίεδρο – ράμπα. Μπορείτε να πάτε κατ’ ευθείαν στο επόμενο ρελέ, αλλά δεν θα ακούτε τον σχοινοσύντροφό σας.
7. 30m. Περπάτημα, Ζούγκλα!
8. 30m 6a 2 bolts. Τοίχος και σχισμή. Έξοδος δίπλα στη σημαία. Γράψτε ονόματα ημερομηνία και εντυπώσεις στο βιβλίο κορυφής.
Παραλλαγή από αριστερά (κίτρινη): Από αγνώστους αναρριχητές που πιθανόν δεν γνώριζαν την ύπαρξη της διαδρομής.
1. 40m 6a βύσματα? Ρελέ σε πατάρι – δυο βύσματα ενωμένα με σχοινί.
2. 20m 6b 5 bolts. Κάθετος τοίχος.
3. 20m 6b 1 bolt. Δεξιά από το ρελέ και πάνω. Διαφορετικά ευθεία από το δίεδρο, χωρίς βύσματα.
Ext = Extension of the route. B = Belay. P = Pitch. pa = artificial move. Οι διαδρομές ανοίχτηκαν: στις 8/4/1987 από τους Άρη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Σωτηράκη

Μια κλασσική διαδρομή πολλαπλών σχοινιών, η οποία υψώνεται εντυπωσιακά πάνω από τον οικισμό του Λεωνιδίου και μοιάζει σαν μια μικρογραφία της περίφημης Nose στο Yosemity!

Ανοίχτηκε μετά από προσπάθειες δυο ημερών στις 7, 8/4/1987 από τους Άρη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Σωτηράκη.

Μετά από 30 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων το πιλλιέ δέχτηκε κάποιες ελάχιστες, σποραδικές επαναλήψεις, ο Άρης με τη βοήθεια του Γιάννη Torelli, επανεξόπλισαν τη διαδρομή αντικαθιστώντας τα παλιά βύσματα και καρφιά.

Όλα τα ρελέ (εκτός του 1ου) εξοπλίστηκαν με δυο βύσματα. Είναι πλέον εφικτό να κατέβετε τη διαδρομή με 6 ραπέλ όπως διακρίνεται στο φωτο-τοπο. .

Για την επανάληψη χρειάζεται πλήρης εξοπλισμός παραδοσιακής αναρρίχησης, (καρύδια – friends) και σχοινιά κατά προτίμηση 2Χ60 μ.

Πρόσβαση

  1. Μπορείτε να προσεγγίσετε από πάνω και να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα της κορυφής. Ακολουθήστε το δρόμο για Βασκίνα για 5.5 ΚΜ και στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο για 500μ. Παρκάρετε πλάι σε στάνη και περπατάτε ΝΑ για 15 λεπτά ως το σημείο ραπέλ. Για να προσεγγίσετε το ραπέλ χρειάζεται εύκολη καταρρίχηση σε ράμπα με φυτά. Ραπέλ 55μ. και περπάτημα στη «ζούγκλα», ως τη Ramisi Συνολικά για το ραπέλ και την προσέγγιση στη διαδρομή υπολογίστε πως θα χρειαστείτε γύρω στη 1 ώρα.
  2. Εναλλακτικά μπορείτε να προσεγγίσετε τη διαδρομή από κάτω. Από το Λεωνίδιο ακολουθείστε το δρόμο για Βασκίνα και στην πρώτη στροφή στρίψτε δεξιά ακολουθώντας το χωματόδρομο. Στο ύψος του «πιλλιέ» ανηφορίζετε από μονοπάτι ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια για 20 λεπτά

Επιστροφή: Μπορείτε να κατέβετε τη διαδρομή με ραπέλ αλλά δεν συνιστάται. Αν δεν μπορείτε να κανονίσετε να σας «μαζέψει» κάποιος στην κορφή, περπατήστε δεξιά και βρείτε το σημείο ραπέλ όπως περιγράφουμε πιο πάνω.

Φωτογραφίες

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια