Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Πλάκα – Λάκkος

Leonidio-Plaka-LakkosΛεωνίδιο - Πλάκα - Λάκκος

Ποδηλατική Διαδρομή: Λεωνίδιο – Πλάκα – Λάκκος


Ξεκινώντας από το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη, θα απολαύσετε μια διαδρομή με εικόνες θάλασσας, κάμπου και κόκκινων βράχων! Έχοντας λάβει τα μέτρα σας όσον αφορά την κατάσταση του ποδηλάτου σας και τον δικό σας εξοπλισμό με νερό και κράνος, είσαστε έτοιμοι για μια περιπετειώδη διαδρομή!

Ο κατηφορικός δρόμος θα σας οδηγήσει εύκολα και γρήγορα στην Πλάκα. Μη δελεαστείτε από την θέα του λιμανιού και τα γραφικά ταβερνάκια, κατευθυνθείτε αριστερά και στο τέλος του πεζόδρομου πάλι αριστερά για να συνεχίσετε στον κάμπο του Λεωνιδίου! Με την αρμύρα της θάλασσας να σας ακολουθεί, συνεχίστε ευθεία και παρ’ όλη την ελικοειδή διαδρομή, μην ακολουθήσετε παρακάμψεις του δρόμου, γιατί θα σας οδηγήσουν πάλι στον κεντρικό δρόμο Λεωνιδίου – Πλάκας.

Μέσα από περιβόλια με κηπευτικά, πορτοκαλιές και μανταρινιές θα νιώσετε κυριολεκτικά, ότι ο Παυσανίας, όταν αποκάλεσε τον κάμπο του Λεωνιδίου « Κήπο του Διονύσου», δεν υπερέβαλλε! Μη διστάσετε να σταματήσετε και να γευτείτε αρώματα, ίσως και να συνομιλήσετε με τους πάντα πρόθυμους αγρότες, που θα χαρούν να σας δείξουν τη σοδειά τους και κυρίως την τσακώνικη μελιτζάνα! Συνεχίζοντας με πολύ προσοχή θα περάσετε το χείμαρρο του Δαφνώνα.

Είσαστε ήδη στην περιοχή του Λάκκου. Προσοχή πρέπει να δείξετε όταν διασχίζετε τον ξερό χείμαρρο του Δαφνώνα, κατόπιν στρίβετε στην πρώτη διασταύρωση αριστερά, οπότε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων θα βρεθείτε στον κεντρικό δρόμο Λεωνιδίου – Άστρους. Η ένδειξη προς Λεωνίδιο θα σας κατευθύνει για την επιστροφή!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια