Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Πούλιθρα

Πούλιθρα

Ποδηλατική Διαδρομή: Λεωνίδιο – Πούλιθρα


Πρόκειται για μια ευχάριστη βόλτα δρόμου 9 χλμ , που ως έναρξη έχει το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη και τερματισμό τον παραλιακό οικισμό των Πουλίθρων. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη μέρα, φροντίστε ότι το ποδήλατο σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ξεκινήστε προσέχοντας κυρίως τα αυτοκίνητα.

Αφού βγείτε στον δρόμο δίπλα στον χείμαρρο του Δαφνώνα και περάσετε την κεντρική γέφυρα του Λεωνιδίου κινήστε αριστερά και όλο ευθεία για το λιμάνι του Λεωνιδίου την Πλάκα. Η ποδηλασία είναι εύκολη αφού ο δρόμος έχει κατηφορική κλίση. Αρώματα από τον κάμπο, τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες θα σας πλημμυρίσουν. Φτάνοντας στην Πλάκα κάντε μια πρώτη στάση για νερό, αγναντέψτε τα καταγάλανα νερά του Αργολικού και συνεχίστε.

Η συνέχεια της διαδρομής περιέχει τόσο ανάβαση όσο και κατάβαση. Πάντα αριστερά σας θα αγναντεύετε το Μυρτώο πέλαγος με το γλυκό αεράκι της αρμύρας να σας ξεκουράζει. Φθάνοντας στα Πούλιθρα μπορείτε να συνεχίσετε μέσα στον οικισμό χαζεύοντας τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια ή να φτάσετε μέχρι το γραφικό λιμανάκι απολαμβάνοντας ένα κρύο ρόφημα στα γύρω καφενεδάκια !Καλή επιστροφή!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια