Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Δραστηριότητες

Τι θα κάνετε

Δραστηριότητες

Με αφετηρία το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη ο επισκέπτης, όποια από τις τέσσερις εποχές διαλέξει, μπορεί να αποδράσει και να περιπλανηθεί στις ομορφιές της Αρκαδικής φύσης που συνδυάζουν καταπράσινα δάση, καθαρά νερά, και επιβλητικούς ορεινούς όγκους , δημιουργώντας απίστευτες εναλλαγές εικόνων.

Λεωνίδιο

Φωτογραφίες

Στα γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα δίνουν στον επισκέπτη μια πρώτη γεύση της Τσακώνικης Αρχιτεκτονικής. Η κεντρική αγορά με τα μαγαζάκια, τα παραδοσιακά καφενεία, οι καφετέριες και οι ταβέρνες του οικισμού προσφέρονται για ευχάριστες στιγμές ξεκούρασης. Η υπέροχη διαδρομή προς τα εκκλησάκια της Παναγίας της Χατζαλιούς, του Αγίου Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Αθανασίου, ενδείκνυται για πεζοπορία με θέα από ψηλά τον εύφορο κάμπο του Λεωνιδίου, με τα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα, και το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού κόλπου. Ένας ακόμα τόπος λατρείας εντός του Λεωνιδίου, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζας, γαντζωμένο σε μια σπηλιά αξίζει ως προορισμός.

Loading map…

Loading

Πλάκα

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Γραφικό λιμανάκι, σε απόσταση 4 χλμ από το Λεωνίδιο, με παραδοσιακές ψαροταβέρνες, ουζερί και καφετέριες, που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Η όμορφη παραλία της, μήκους περίπου 3χλμ, που οδηγεί στον οικισμό του Λάκκου, προσφέρεται για κολύμπι, θαλάσσια σπόρ αλλά και υποβρύχιο ψάρεμα. Η διαδρομή προς την Πλάκα είναι κατάλληλη και για ποδηλασία.

Πούλιθρα

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Παραθαλάσσιο χωριό, με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και όμορφες βοτσαλωτές παραλίες με καταγάλανα νερά. Ενδείκνυται για κολύμπι, θαλάσσια σπόρ και απογευματινούς περιπάτους με προορισμό τις γραφικές ταβέρνες και τα καφενεδάκια.

Τσιτάλια, Αμυγδαλιά, Πηγάδι, Φωκιανός, Πελετά, Κουνουπιά, Χούνη, ,Βλησιδιά, Μαρί

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Χωριουδάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο μεγάλο οροπέδιο του Πάρνωνα. Όλα προσφέρονται για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στο άγριο και ανόθευτο φυσικό τοπίο, με προορισμούς ιστορικά μνημεία, μοναστήρια και πλατείες με ταβερνάκια για χαλάρωση. Στο Φωκιανό, περιοχή με παρθένα φυσική ομορφιά, ο ταξιδιώτης απολαμβάνει την υπέροχη διάφανη παραλία του.

Παλαιοχώρι, Άγιος Βασίλης, Πλατανάκι, Πραστός, Βασκίνα

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Παραδοσιακοί οικισμοί σε ένα φυσικό περιβάλλον πλούσιο σε ρεματιές, έλατα και κέδρους, πηγές και τρεχούμενα νερά, με αρχαιότατη ιστορία προσφέρονται για ημερήσια απόδραση και πεζοπορίες στην άγρια φύση.

Μοναστήρι Έλωνας

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, χτισμένο στη μέση ενός θεόρατου βράχου, αποτελεί ένα θαύμα μέσα στη φύση, προκαλώντας δέος και γαλήνη στον προσκυνητή.

Κοσμάς

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Κτισμένος στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 1200μ περίπου, στη μέση ενός υπέροχου τοπίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση κάτω από τα τεράστια πλατάνια της πλατείας με γεύσεις από παραδοσιακά γλυκά και νόστιμους μεζέδες.

Τυρός

Φωτογραφίες  Διαδρομή

Ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός με παραλίες για κολύμπι και γραφικές ψαροταβέρνες. Στη συνέχεια της διαδρομής τα χωριουδάκια της Πραγματευτής, της Σαμπατικής και των Μελάνων, με τη θάλασσα και το βουνό να τα συνοδεύουν, αξίζουν μια στάση.