Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Μοναστήρια

Μοναστήρια

Μοναστήρια

Το Λεωνίδιον που ονομάστηκε έτσι από τον παλαιό ναό του Αγίου Λεωνίδη {χρυσόβουλο του 1293 Ανδρόνικου Β΄ Παλαιολόγου]- και κατά συγκοπή ΄Αγιε -Λίδη=Λεωνίδι, κοσμείται από έξι ναούς και δέκα εξωκκλήσια. Μπορεί ο επισκέπτης ορμώμενος από εδώ να επισκεφθεί τα περίφημα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου Καρυάς, της Ιεράς Μονής Ελώνης και του Αγίου Νικολάου Σύντζας.

Ι.Μ. Ελώνης


 
Περισσότερα …

Η Μονή Έλωνας είναι από τα ομορφότερα και τα πλέον γνωστά μοναστήρια της Αρκαδίας. Βρίσκεται στον δρόμο προς Κοσμά 14 χλμ από το Λεωνίδιο στο φαράγγι του Δαφνώνα. Χτισμένη σε έναν κάθετο και επιβλητικό κόκκινο βράχο προκαλεί δέος στον επισκέπτη, αφού δίνει την εντύπωση, ότι αιωρείται.

Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Σύντζας


 
Περισσότερα …

Η μονή ιδρύθηκε πριν το 1622, κάτι που μαρτυρούν έγγραφα της εποχής. Έχει σταυρεπίστεγο καθολικό και ενδιαφέρουσες εικόνες του 1650, σκαλιστό τέμπλο και κατάλευκα κελιά. Η εικόνα του Αγίου μνημονεύει την κοίμηση του, κάτι, που καθιστά σπάνια στα πλαίσια της αγιογραφίας. Γύρω από τη μονή υπάρχουν ασκηταριά σε κάθετους βράχους. Η θέα από το μοναστήρι είναι εξαιρετική.

Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Καρυάς


 
Περισσότερα …

Χτισμένη στο κέντρο της Τσακωνιάς, μέσα σε ορεινά ερημοτόπια, σε υψόμετρο 600μ και μία ώρα από το ιστορικό κάστρο του Οριόντα η κατάνυξη που θα σας προκαλέσει είναι μοναδική. Το χτίσιμο της μονής σύμφωνα με την παράδοση έγινε από μοναχούς των Καρυών του Αγίου Όρους, οι οποίοι κατάφυγαν εκεί για να σωθούν από τους πειρατές. Υπάρχει όμως και άλλη εκδοχή, όπως αναφέρει τούρκικο έγγραφο του 1621, πως η μονή έγινε το 1620 ή 1621.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια