Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Λεωνίδιο – Έλωνα

Ποδηλατική Διαδρομή: Λεωνίδιο - Έλωνα

Ποδηλατική Διαδρομή: Λεωνίδιο – Έλωνα


Με αφετηρία το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη και έχοντας κατά νου μια ασφάλτινη διαδρομή 31 χλμ, ξεκινήστε πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για εσάς και το ποδήλατό σας προς μια αξέχαστη διαδρομή.

Βγαίνοντας από την πόλη του Λεωνιδίου, θα δείτε αριστερά σας έναν μεγάλο Μύλο με ωραία θέα στο Λεωνίδιο, στον εύφορο κάμπο του και στον επιβλητικό Κόκκινο Βράχο! Νοτιοδυτικά και στο βάθος διακρίνεται μέσα στα βράχια το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου «Σύντζας». Συνεχίζετε με πολύ ομαλή ανηφόρα, έχοντας πάντα αριστερά σας τον χείμαρρο του Δαφνώνα. Σε έναν δρόμο σχετικά στενό και απρόσμενο, λόγω των αρκετών στροφών του, θα εντυπωσιαστείτε από τις πλούσιες ομορφιές της φύσης!

Στη μέση περίπου της διαδρομής, μπορείτε να ξεδιψάσετε στη πέτρινη βρύση με το τρεχούμενο νερό. Ψηλά σας υψώνεται μοναδικά η Μονή Ελώνης. Συνεχίζετε για το γεφύρι. Περνώντας το και έχοντας πια το φαράγγι δεξιά σας, βρίσκεστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής. Συνεχόμενη ανηφόρα για να φθάσετε σε υψόμετρο 550 μ., όπου η θέα και η επιβλητικότητα του τοπίου θα σας ανταμείψει. Η Μονή κτισμένη πάνω από την χαράδρα του Δαφνώνα και κάτω από απόκρημνα βουνά προκαλεί δέος και κατάνυξη, γλυκαίνοντας έτσι την κόπωση της διαδρομής.

Για έμπειρους ποδηλάτες προτείνεται η συνέχεια της διαδρομής προς Κοσμά.

Ευχαριστούμε για την διαδρομή έναν παλαίμαχο ποδηλάτη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια