Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Melitzazz 2013

Melitzazz 2013

Μελιτζάζ 2013

Όλη η Μεσόγειος σ’ ένα τσακώνικο χαλί*
ΛΕΩΝΙΔΙΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μεσογειακή μουσική κουζίνα!

* Όα α Μεσόγειο τάνου σ’ ένα Τσακώνιχο τζίλικα

Η αρχοντιά των Τσακώνων, κληρονομιά του πλούτου που απέκτησαν ως έμποροι και θαλασσινοί κατά τον 19ο αιώνα, αποτυπώθηκε στα περίφημα αρχοντικά τους και τα τσακώνικα χαλιά τους.

Ένα τέτοιο τσακώνικο χαλί, μαγικό, θα φιλοξενήσει φέτος πολιτισμούς από διάφορες γωνιές της Μεσογείου. Μέσα στα γραφικά σοκάκια και την περίτεχνη αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου, μουσική, χορός και τραγούδι, γεύση και γαστρονομία, κινηματογράφος, τσακώνικη γλώσσα, αγνή παράδοση και fusion, όλα μαζί πάνω σε ένα τσακώνικο χαλί.

Διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικά δρώμενα, μα θα μοιάζουν τόσο δεμένα. Ή μήπως τόσο ίδια, από την ίδια μάνα Μεσόγειο, κι όμως σαν από διαφορετικούς κόσμους θα μοιάζουν;

Μια ιδέα από το μεσογειακό μας μενού:

Flamenco: A flamenco pop project, με γνωστές μελωδίες του σήμερα και χορογραφίες παραδοσιακού και σύγχρονου flamenco.
Oriental & belly dance: Παραδοσιακές αραβικές μουσικές της Μέσης Ανατολής και αράβικος χορός της κοιλιάς.
Percussion: Πανδαισία κρουστών (και όχι μόνο) από πολυμελές συγκρότημα, με όργανα από όλες τις γωνιές της Μεσογείου και του κόσμου.
Gypsy jazz & swing: Αγαπημένο gypsy swing κυρίως, αλλά και blues, gospel, funk, soul, reggae. Αγνές μα και «μεταποιημένες» μελωδίες και άπλετος χώρο για χορό: ένας swing χοροχώρος!
Βαλκανικά χάλκινα: Σέρβοι δεξιοτέχνες στους δρόμους της βαλκανικής jazz και των παραδοσιακών gypsy χάλκινων fanfare.
Κυπριακά ακούσματα: Με λαούτο και μεράκι, μουσικές νέες και παραδοσιακές από ταλαντούχους νέους μουσικούς.
DJ set: Σπουδαίος Έλληνας dj και παραγωγός σε ένα freestyle set γεμάτο ενέργεια, swing, latin, soul ήχους, funky διάθεση, πειραγμένη cumbia και reggae, hip-hop beats και εξωτικούς μαύρους ρυθμούς. Προχωρημένες μουσικές σε προχωρημένες ώρες..
μελιτζάzz junior: Μια «μυθική» θεατρική παράσταση με διαδραστικότητα, θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μελιτζαzzεμένους φίλους μας.
Τσακώνικη γωνιά: Αφιέρωμα στην παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική τέχνη, με έκθεση χαλιών και υφαντών και επίδειξη υφαντικής για τον «τσακώνιχο τζίλικα τσαι κιλίνι» (τσακώνικο χαλί και κιλίμι), παράλληλα με τοπικές γεύσεις, μουσικές, χορούς και κεράσματα.
Κυπριακή γωνιά: Από την Τρόοδο της Κύπρου, με χορούς, λαούτο και τραγούδια, με τοπικές γεύσεις, προϊόντα και κεράσματα, με αγάπη. Ένα τζιπραίικο καφενείο με τα ούλλα του!
Ισπανική γωνιά: Γεύση, πολιτισμός και μίνι αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο.
Αραβική γωνιά: Μουσικές, shisha (αργιλές), καφές και τάβλι αράβικο.
Μαθήματα χορού flamenco και χορού belly dance: Μικρά σεμινάρια για αρχάριους και (λίγο) προχωρημένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Με βεβαίωση/ενθύμιο.

Και το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσόγειο συνεχίζεται.
Ούρα κα (ώρα καλή).

Πληροφορίες/ διαγωνισμοί:
www.melitzazz.grfacebook.com/melitzazztwitter.com/melitzazzΤηλ. 27570.22807

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια