Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Προφήτης Ηλίας

Προφήτης Ηλίας

Περιπατητική Διαδρομή: Προφήτης Ηλίας


Με αφετηρία το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη και κατευθυνόμενοι προς την κεντρική γέφυρα του Λεωνιδίου θα ξεκινήσετε στην αριστερή – νότια πλευρά για το μικρό γραφικό μονοπάτι προς τον προφήτη Ηλία.

Το πανέμορφο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία κτίστηκε το 1855 από τον Γεώργιο και Ιωάννη Ζάκκα σε ρυθμό απλής βασιλικής. Στο εσωτερικό του υπάρχει ξύλινο τέμπλο με εικόνες φιλοτεχνημένες από άγνωστο τεχνίτη.

Με συνεχή ελικοειδή πορεία, μέσα από την όμορφη και πυκνή βλάστηση των πεύκων, θα φθάσετε σε χρόνο λιγότερο από 40 λεπτά στο εκκλησάκι. Η πρώτη κίνηση του επισκέπτη είναι να χτυπήσει το καμπανάκι. Ο χτύπος του θα ηχήσει μέχρι το Λεωνίδιο και ο πεζοπόρος θα νιώσει σαν μικρό παιδί. Μη διστάσετε να τραβήξετε από την στέρνα νερό με την τέστα (τσίγκινος κουβάς) και να πιείτε για να ξεδιψάσετε!

Μετά από μία ανηφορική πορεία τόση πληρότητα προσφέρει αυτή η διαδρομή. Η θέα της θάλασσας, της «Ωραίας Κοιμωμένης», της πράσινης βλάστησης και του Λεωνιδίου χωρισμένου στα δύο από τον χείμαρρο Δαφνώνα, είναι μοναδική.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια