Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
ΙΜ Ελώνης

ΙΜ Ελώνης

Περιπατητική Διαδρομή: Ι.Μ. ΕλώνηςΜόλις λίγα μέτρα από το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη στο δρόμο για το Μοναστήρι της Έλωνας, ένα πολύ κοντινό αλλά συνάμα και ξεχωριστό σημείο για να απολαύσετε το Λεωνίδιο με όλες του τις μαγικά φυσικές εικόνες, είναι ο Μύλος.

Αφού θαυμάσετε τη θέα πάρτε βαθιά ανάσα. Εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα υποδήματα, νερό και ίσως κάτι γλυκό, κυρίως όμως με σταθερό βηματισμό ξεκινήστε για μια δύσκολη πεζοπορική διαδρομή. Μεγάλη προσοχή στον ασφάλτινο δρόμο λόγω της διέλευσης των αυτοκινήτων.

Με την συνοδεία του φαραγγιού του Δαφνώνα αλλά και του καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος, η πεζοπορία θα σας είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη! Στα μέσα σχεδόν της διαδρομής η πέτρινη βρύση με το τρεχούμενο νερό είναι σίγουρα ιδανική για να ξεδιψάσετε! Ευκαιρία και για μερικές φωτογραφίες! Ψηλά ορθώνεται το Μοναστήρι γαντζωμένο μέσα στα κόκκινα βράχια του Πάρνωνα!

Βαθιά ανάσα και ξεκινήστε για το άλλο μισό της διαδρομής. Περάστε την γέφυρα και με σταθερό ρυθμό θα διασχίσετε τις μεγάλες ανηφορικές στροφές. Έχετε πλέον φθάσει σε υψόμετρο 550 μ περιτριγυρισμένοι από τις χαμηλές κορφές του Πάρνωνα!

Στην τελική ευθεία, τα πέτρινα κατηφορικά πλέον σκαλοπάτια θα σας οδηγήσουν στο εσωτερικό του Μοναστηριού! Η κατάνυξη και το δέος που προκαλεί θα σας προσφέρει την απαιτούμενη ξεκούραση!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια