Τηλέφωνο: 275 702 2476
FAX: 275 702 3307
Λεωνίδιο, Αρκαδίας ΤΚ 22300 Δείτε τον χάρτη
Change Language: | | |
Πραγματευτή

Λεωνίδιο - Πραγματευτή

Περιπατητική Διαδρομή: Πραγματευτή -ΛεωνίδιοΜε αφετηρία την Πραγματευτή ή έχοντας διασχίσει ήδη το καλντερίμι από την πλατεία των Σαπουνακέικων μέχρι εκεί, μπορείτε να απολαύσετε άλλη μια πεζοπορία, με κατεύθυνση προς Λεωνίδιο. Πρόκειται για ένα πέτρινο μονοπάτι, το οποίο ένωνε τη δεκαετία του 1950 τα χωριά με τον κεντρικό δρόμο, που οδηγούσε στο Άργος. Έτσι συνέβαλλε στην ανάπτυξη του εμπορίου και των συναλλαγών της ευρύτερης περιοχής της Κυνουρίας.

Από την Πραγματευτή, λοιπόν, κοντά στο οροπέδιο Λίμνες, ξεκινήστε να βαδίζετε στο στενό πέτρινο μονοπάτι! Η θέα του Μυρτώου πελάγους πίσω σας θα σας κάνει να σταματήσετε πολλές φορές! Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο απόλυτο απέραντο γαλάζιο! Σε ένα σχετικά ξερό τοπίο τα πουρνάρια και οι ελιές δίνουν πράσινες πινελιές βλάστησης. Οι συχνές συναντήσεις με αγριοκάτσικα θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

Συνεχίζετε με βάδισμα αργό και σταθερό. Η ελικοειδής ανάβαση, που θα αντιμετωπίσετε στη συγκεκριμένη διαδρομή, δε θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Ακολουθήστε το μονοπάτι μέχρι να αντικρίσετε στο βάθος το Λεωνίδιο. Η πανοραμική του θέα θα σας μείνει αξέχαστη. O εύφορος κάμπος, ο κατακόκκινος βράχος, τα παραδοσιακά σπίτια, ο χείμαρρος του Δαφνώνα και οι Τσάκωνες θα σας καλωσορίσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς έγγραφη άδεια